Projecten duurzaam vervoer

VrachtwagenDKTI-transport ondersteunt een breed scala aan projecten voor duurzaam vervoer, waarvan de innovatie nog niet of nog maar pas op de markt is. De regeling richt zich op werktuig- of transportoplossingen met een lage of geen CO2-uitstoot.

Delen van ervaringen

De nieuwe regeling valt onder het project ‘Learning by using’. Het doel van Learning by using is het opdoen en delen van ervaringen met grootschalige aanschaf en gebruik van voertuigen in het goederenvervoer zonder CO2-uitstoot. En hierdoor kennis over een effectieve en efficiënte inzetbaarheid van deze voertuigen verder te verhogen. Denk hierbij aan actieradius, laadduur of de operationele kosten. Projecten voorzien er ook in dat opgedane ervaringen worden gedeeld met de sector.

Wie kan subsidie aanvragen?

Een samenwerkingsverband van ondernemingen kan een aanvraag indienen. Hierbij investeren ten minste twee ondernemingen in emissiearme vervoermiddelen voor vervoer over de weg, eventueel in combinatie met tank- of laadinfra, eventueel in combinatie met een onderzoeksinstelling.

Let op! Aanvragen kan digitaal via de site van rvo.nl.

Heeft u vragen over de DKTI-subsidie, neem dan contact met ons op.